Müsavat Dervişoğlu’ndan ‘Halkın cebine göz diktiler’ açıklaması: Tasarruf etmesi gereken tek kişi Erdoğan

Müsavat Dervişoğlu’ndan ‘Halkın cebine göz diktiler’ açıklaması: Tasarruf etmesi gereken tek kişi Erdoğan

Dervişoğlu, ekonomik kriz ve iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. “Milletimizin sırtına binerek, cebindekine ve boğazındakine göz dikerek ne hazineye gelir elde edebilirsiniz ne de kamuda tasarruf edebilirsiniz” diyen Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamının Mayıs 2024’te 1 milyar 158 milyon TL harcadığını, buna karşın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf politikalarını eleştirerek, “Bu ülkede tasarruf etmesi gereken tek kişi Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek’e dört önemli soru yönelten Dervişoğlu, yurt dışına çıkış harcının artırılmasıyla elde edilecek 12.5 milyar TL’nin nerede kullanılacağını sorguladı. “Bu paralar emekliye, işsizlere yani milletimize mi harcanacak yoksa yandaşlarınıza mı dağıtılacak?” diyerek Şimşek’e yüklenen Dervişoğlu, 2023 yılında affedilen 188 milyar TL’lik yatırım fonu ortaklıkları kazanç vergisi ve 119 milyar TL’lik menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası gelir vergisi ile yurt dışına çıkış harcı arasındaki çelişkiyi eleştirdi.

Vergi sisteminde adaletli olunmadığını belirten Dervişoğlu, “Pasaport harç bedeli ve defter bedeli adı altında alınan ücretlerin karşılığında bu ülke pasaportuna nasıl hizmet ediyorsunuz da bir de yurt dışı çıkış bedeli diye ‘Köprüyü geçen mi, geçmeyen mi?’ misali ‘Deli Dumrul vergisi’ istiyorsunuz?” diye sordu.

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini savunan Dervişoğlu, hükümetin Anayasanın 10. maddesine aykırı hareket ettiğini belirtti. “Hükümet her emekliye geçen 1 yıl için 96 bin 824 TL borçludur. Ayrıca temmuz ayından itibaren 8 bin 77 TL refah payı vermek zorundadır” dedi.

Exit mobile version