Mutfakların vazgeçilmeziydi! Bir dönem adına partiler düzenlenen ünlü markanın iflası istendi! Kadınlar o ürünleri bulamayacak

Mutfakların vazgeçilmeziydi! Bir dönem adına partiler düzenlenen ünlü markanın iflası istendi! Kadınlar o ürünleri bulamayacak

Mutfakta saklama kabı ve dolap düzenlemek amacıyla sık sık tercih edilen Tupperware ürünleri artık piyasadan kalkacak. Vatandaşların iş yerlerine yemek götürmek için kullandığı ve ilk tercihleri arasında yer alan bu kaplar bir dönem her evde en çok görülen ürünler arasında yer alıyordu. Bloomberg News’in Haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda şirket yasal ve finansal danışmanlarla birlikte mahkeme koruması sürecini başlattı.

Tupperware hisseleri %15,8 oranında değer kaybederek 43 cent seviyesine geriledi. Kapanışta toplamda %57 oranında bir düşüş yaşanırken şirket adım adım iflasa sürükleniyor. 1946 yılında Kimyager Earl Tupper tarafından kurulan Tupperware, 1950’lerde kadınların evlerinde düzenlediği Tupperware partileri ile de popülerliğini kazandı.

Çok fazla tercih edilmesinin yanı sıra son yıllarda satışlarında ciddi bir düşüş yaşayan firma Mart ayında işlerinin devamlılığı konusunda belirsizlik yaşadığının altını çizerek likidite sıkıntısı çektiğini söyledi. Pandemi döneminde evde yemek yapma oranının artması ile birlikte satışlarında hızlı bir ivme kazanan Tupperware, bu sürecin geride kalması ile birlikte taleplerde düşüş yaşadı. Şirketin iflas içerisinde olduğu alacaklarıyla uzun süren müzakereler ile ortaya çıktı. Tupperware konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Exit mobile version