Naci Görür 3 şehri uyardı! 7.4 şiddetinde deprem bekleniyor

Naci Görür 3 şehri uyardı! 7.4 şiddetinde deprem bekleniyor

TUNCELİ VE ÇEVRESİNDEKİ DEPREM BEKLENTİLERİ

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ve Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasındaki bölgenin, deprem riski açısından önemli bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, bu bölgenin Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucu olan Yedisu Fayı üzerinde bulunduğunu ve burada bir deprem üretme potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti. Depremin yakın bir zamanda olabileceği ve şiddetinin 7’nin üzerinde olabileceği öngörülüyor.

( = window. || []).push({});

ERZİNCAN İLE BİNGÖL’ÜN KARLIOVA ARASI RİSKLİ BÖLGE

Görür, Tunceli bölgesinde de bir deprem beklentisi olduğunu ifade etti. Erzincan’ın doğusundaki Karlıova bölgesinin depremselliği açısından önemli bir yer olduğunu belirten Görür, bu bölgedeki fay hattının da aktif olduğunu ve burada meydana gelecek bir depremin ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Görür, bu konuda bölge valileri ve kaymakamlarla iletişim kurduğunu ve uyarılarda bulunduğunu aktardı.

BİNGÖL-KARLIOVA-ERZİNCAN ARASINDA DEPREM RİSKİ

Prof. Dr. Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arası bölgesinin, potansiyel büyük bir depreme ev sahipliği yapabileceğini söyledi. 20 Şubat depremlerinin bu bölgeye enerji transfer etmiş olabileceğini belirten Görür, bölgedeki depremin 7.4 büyüklüğünde olabileceğini öngördü. Görür’ün açıklamaları, bölgedeki afet hazırlıklarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde en az 7.4 büyüklüğünde bir depremin olabileceği uyarısında bulundu. Görür, bu bölgenin deprem riski açısından kritik bir noktada olduğunu ve bu konuda yetkililerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version