Narin Güran cinayetinde 4 kişi aynı evdeydi: 33 dakikada katledip kayıp süsü verdiler

Narin Güran cinayetinde 4 kişi aynı evdeydi: 33 dakikada katledip kayıp süsü verdiler

Son dakika! Narin cinayetinde ilk duruşma 7 Kasım’da

İddianamede, Narin’in kaybolduğu gün saat 15.11’de evine yöneldiği, 15.41’de ise şüpheli bir aracın Eğertutmaz Deresi civarına girdiği, aracın 15.44’te toprak yolda durduğu ve 33 dakika sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi. Bu aracın, sanıklardan Nevzat Bahtiyar tarafından kullanıldığı tespit edildi.

İddianamede konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:

Narin Güran’ın 21 Ağustos günü saat 15.11’de kamera açısından çıkarak ikametine giden patikaya yöneldiğinin net tespiti karşısında diğer tüm kayıtlar ve deliller tekrar irdelenerek bu saat sonrasına yoğunlaşıldığında Tavşantepe Mahallesi’nin karşı kısmında bulunan çiftliğe ait kamera açısına aynı gün saat 15.41’de şüpheli bir aracın girdiği ve aracın 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi’nin yakınında bulunan toprak yolda durduğu belirlendi. Kamera saatine göre 33 dakika 11 saniye sonra Eğertutmaz Deresi civarından ayrıldığı, söz konusu aracın kırmızı renkte olduğu tespit edildi. Kamera kayıtlarının takibinde aracın Nevzat Bahtiyar’ın kullanımında olan araç olduğu açıkça belirlendi.

HTS kayıtları ve baz istasyonu verileri, suç saatinde şüphelilerin aynı evde bulunduğunu ortaya koydu. İddianamede, şüphelilerin öldürme eylemi üzerinde ortak bir irade ve hâkimiyet kurduğu ifade edilerek, Narin Güran’ı boğarak öldürdüklerine dair yeterli şüphenin oluştuğu belirtildi.

Davanın tensip zaptında, sanıkların “kuvvetli suç şüphesine” dayalı olarak tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Kararda, sanıkların suçu işlediklerine dair somut deliller bulunduğu, tutuklama tedbirinin gerekli ve ölçülü olduğu vurgulandı.

Exit mobile version