Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor

Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor

Yeni Zelanda’nın verimli topraklarında yetişen ve manuka ağacının çiçeklerinden elde edilen manuka balığı içerisinde yüksek düzeyde metilglioksal barındırmaktadır. Antibakteriyel, antienflamatuar ve antioksidan özellikleri ile bilinen bu bal enfeksiyon tedavisinden yaraların iyileşmesine kadar pek çok farklı alanda etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren manuka balı sindirim sağlığını destekleyerek mide ülseri ve reflü gibi sorunlarında önüne geçiyor. Kanser türleri üzerinde de etkin rol oynayan manuka balının şifası herkese hayrete düşürüyor.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda meme kanseri üzerinde etkili olduğu ortaya çıkan manuka balının potansiyel olarak kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ve bazı durumlarda hücre ölümüne yol açtığı gözlemlendi.

Manuka balı içerisinde bulunan MGO ve diğer biyokaktif bileşenler Kanser hücrelerinin çoğalmasını engellerken tümör oluşumunu baskılamaktadır. Östrojen hormonunu pozitif etkileyen manuka balığı meme kanseri hücre dizilerinde tümör hücrelerinin büyümesinin %84 oranında azaltmaktadır.

Bununla birlikte meme kanseri tedavisinde kullanılan tamoksifen gibi hormon baskılayıcı ilaçların etkisini artıran manuka balı diğer ballara göre üstün Antibakteriyel ve antioksidan özellikleri de içerisinde saklıyor.

Exit mobile version