Ne kebap ne döner! O Türk yemeği yabancıların yeni gözdesi…Ünü dünyaya yayıldı: Yunanistan duymasın

Ne kebap ne döner! O Türk yemeği yabancıların yeni gözdesi…Ünü dünyaya yayıldı: Yunanistan duymasın

2008 yılında Avrupa Birliği uyum çerçevesinde etli çiğ köftenin yasaklandığı belirtilirken birçok lokantanın bu yemeği etsiz bir şekilde hazırladığı aktarıldı. Osterlund, ismi köfte olsa bile yemeğin çoğu zaman tamamen vegan malzemelerden yapıldığını belirtti. Etsiz versiyonunda bulgur ve Funda ek olarak roka, maydanoz, marul, dilimlenmiş domates ve nar ekşisi kullanıldığı aktarıldı.

Çiğ köftenin popülerliğine dikkat çeken Osterlund, 20 yılda Türkiye’nin dört bir yanında en ucuz ve en sağlıklı gıdalar arasında yerleşen bu ürünün birçok zincir restoranda satıldığı da belirtildi. Sürekli hareket halinde olan kişilerin uygun atıştırmalıkları arasında yer alan bu lezzetin Adıyaman ve Şanlıurfa’ya özgü bir lezzet olduğu da belirtildi.

Sıra gecelerinde konukların çay yudumlarken sohbet ettiği ve yerel halk ezgileriyle birlikte çiğ köfte yoğurularak tüketildiği de belirtildi. Güneydoğu mutfağına özgü olan bu lezzetin İstanbul ve Türkiye’nin batısındaki şehirlerde de hızla yayılarak popüler bir yiyecek haline dönüştüğü aktarıldı.

Exit mobile version