New York Belediye Başkanı davasında ismi geçen Sabancı’dan açıklama: Adams’la ilişkim Türk konukseverliğini göstermekten ibaret

New York Belediye Başkanı davasında ismi geçen Sabancı’dan açıklama: Adams’la ilişkim Türk konukseverliğini göstermekten ibaret

FBI, Erdem Timur’u Adams Davası için sorguladı

Bu bağlamda, St. Regis İstanbul Oteli’nin sahibi olarak ismi geçen Demet Sabancı Çetindoğan, DW Türkçe’ye verdiği demeçte, Adams’a bağış kampanyalarıyla herhangi bir ilgisi olmadığını vurguladı.

Çetindoğan, Türk misafirperverliğini sergilemek amacıyla Adams ve diğer birçok üst düzey konukları ağırladığını ifade ederek, “Belediye Başkanı ile bütün ilişkim daha önce başka birçok üst düzey kişilerle de olduğu gibi Türk konukseverliğini göstermekten ibarettir” dedi.

New York Güney Bölge Mahkemesi tarafından açıklanan iddianamede, Eric Adams’ın Türk iş insanlarından ve yetkililerden aldığı hediyelerin yanı sıra, Türk yetkililere çeşitli konularda yardımcı olduğu iddia ediliyor. Çetindoğan’ın ismi iddianamede geçmese de, “St. Regis İstanbul’un sahibi varlıklı iş kadını” olarak yer alıyor.

ABD’de vatandaş olmadan, dolayısıyla oy kullanma hakkına sahip olmadan bir siyasi kampanyaya doğrudan veya dolaylı olarak bağış yapılamıyor.

İddianamede, Adams’ın St. Regis İstanbul’da aldığı ücretsiz ya da yüksek indirimli konaklamaların, 2021 seçim kampanyasına katkı olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Özellikle, Adams’ın 2017’de İstanbul’da yaptığı bir seyahatte, otelin Bentley Suiti’nde konakladığı ve 7 bin dolar civarı tutması gereken iki gecelik rezervasyonu 600 dolardan daha az bir ödeme yaptığı öne sürülüyor.

Yaptığı açıklamada ulusal ve uluslararası alanda Türkiye’nin tanıtımına gönüllü hizmet veren bir iş insanı olduğunu vurgulayan Demet Sabancı Çetindoğan “Türkiye karşıtı propagandalar karşısında; önyargıları ve yanlış tarihi birikimleri silmek, kültürler arası diyaloğu geliştirmek amacıyla hiçbir karşılık beklemeksizin her zaman gönüllü olarak konukseverlik göstermeye çalıştım” yanıtını verdi.

Ayrıca, Çetindoğan, birçok sivil toplum faaliyetinde yer aldığını ve bugüne kadar ağırladığı ünlü isimler arasında”Prenses Michael of Kent, Prens Edward (Edinburg Dükü), Colin Powell, Madeleine Albright, Oprah Winfrey, Prenses Marie Gabrielle de Savoie, Prens ve Prenses Liechtenstein, Prens Michael of Yugoslavia, Kontes Karin Sassoli de Bianchi de Medici, Michael Kors, Roberto Cavalli’nin gibi isimlerin bulunduğunu belirtti.

Exit mobile version