Numan Kurtulmuş: Kıbrıs Türk Halkı Asla Yalnız Bırakılmayacak

Numan Kurtulmuş: Kıbrıs Türk Halkı Asla Yalnız Bırakılmayacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu”nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Şartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Kıbrıs Türk halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi ve Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen sempozyuma, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı. Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı etkinliklerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığını vurguladı.

Kurtulmuş, Kıbrıs’ın stratejik önemine dikkat çekerek, “Kıbrıs Adası, tarih boyunca dünya devletlerinin ilgi odağı olmuş bir mücadele merkezi olmuştur.” dedi.

Kurtulmuş, “Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığı kıyamete kadar devam edecektir. Uluslararası alanda Kıbrıs Türk Devleti’nin egemenliği için mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı, “Kıbrıs’taki Türk varlığının korunması için Türkiye Cumhuriyeti, her zaman teminat olacaktır.” sözleriyle Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına olan bağlılığını vurguladı.

Exit mobile version