O kentlerde yaşayan emekliler faydalanabilecek: ‘Emekli Halk Kart’ geliyor! Alışveriş, fatura desteği, nakdi yardım…

O kentlerde yaşayan emekliler faydalanabilecek: ‘Emekli Halk Kart’ geliyor! Alışveriş, fatura desteği, nakdi yardım…

Gamze Taşcıer, ‘Emekli Halk Kart’ın alışverişlerde, doğal gaz ve su faturası ödemelerinde de kullanılabileceğini belirterek şöyle konuştu:

“AK Parti’nin 22 yıllık yönetemediği ekonominin bedelini en ağır ödeyen kesimlerden bir tanesi hiç şüphesiz emeklilerimiz. 31 Mart yerel seçimi aslında emeklilerin Türkiye’de yeni adresinin CHP olduğunu, CHP’den kendilerine dair yapılacak icraata umut içerdiklerini çok net bir şekilde gösterdi.

Hiç şüphesiz bunda en büyük payı 2019’dan beri aldığımız başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerimizde emeklilerimizin yaşamlarına dokunan olumlu politikalarımız.

Örneğin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 10 bin liranın altında alan emeklilerimize 1000 lira destek, aylık 400 lira et yardımı, doğalgaz yardımı gibi birçok yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışan destekler yapıldı.

Şunun altını özellikle çizmek istiyorum; elbette ki bir belediyenin görevi değil. Yani devletin devasa bütçesi arasında belediyenin kısıtlı bütçesine rağmen emeklilerin yanında oluyor olması işte 31 Mart yerel seçimlerinde emeklilerin CHP’den neler beklediğinin çok somut bir göstergesi oldu.

Şimdi geldiğimiz noktada kazandığımız birçok belediyede örneğin bakın Üsküdar Belediyesi emeklilere pazar desteğini seçilir seçilmez hayata geçirdi. Denizli Belediyesi emeklilere 5 bin lira nakdi destek hayata geçirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyemiz Kurban Bayramı öncesi 2 bin lira emeklilere para yatırdı. Çünkü yıllardır bu ülkeye hizmet eden emeklilerimizin yaşam koşullarını bir nebze kısıtlı imkanlarımıza rağmen hafifletebiliyor olmamız elbette ki CHP’li sosyal belediyeciliğin öncelikle tanımlarından bir tanesi.

Farklı belediyelerimiz farklı uygulamalar yapıyorlar. Şimdi biz büyükşehirlerimizde tek tip bir emeklilik kartı uygulamasıyla büyükşehirlerde yaşayan emeklilerimizin daha iyi koşullarda yaşaması noktasında CHP’nin iktidara geldiğinde emeklilere nasıl bir koşullar sağlayacağını gösterebilmek adına bir ‘Emekli Kartı’ uygulaması başlatıyoruz.

Exit mobile version