O okullarda kış saatlerine geçiliyor! MEB tüm okullara resmi yazı gönderdi: Veliler dikkat

O okullarda kış saatlerine geçiliyor! MEB tüm okullara resmi yazı gönderdi: Veliler dikkat

2024 – 2025 eğitim öğretim yılında kış saati uygulaması için kritik karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullara resmi bir yazı gönderdiği öğrenildi. Velileri ve öğrencileri yakından ilgilendiren detaylar paylaşıldı. İşte tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm illere gönderdiği resmi yazı ile kış saati uygulamasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yusuf Tekin’in imzasıyla iletilen genelgede, okullardaki ders başlangıç ve bitiş saatlerinin yerel koşullara göre valilikler tarafından belirleneceği vurgulandı.

Valiliklere yetki devreden bu yeni düzenleme ile, ders saatlerinin gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar dikkate alınarak planlanması istendi. Amaç, öğrencilerin eğitim süreçlerini olumsuz etkilemeden, güvenli bir şekilde derslere başlamasını sağlamak. Ayrıca, genelgede mevcut ileri saat uygulamasının devam edeceği ve ders yılının 180 iş gününden az olmayacağı da hatırlatıldı.

Valilikler, ilgili yönetmelikler ve yerel koşulları göz önünde bulundurarak ders saatlerini yeniden düzenleyebilecek. Veliler ise bu konuda dikkatli olmaları için bilgilendirildi. Eğitim ve öğretimde aksaklık yaşanmaması adına tüm tedbirlerin alınması istenen genelgeyle, bölgelerin ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler yapılması sağlanacak.

MEB’in bu yeni kararıyla öğrencilerin, özellikle sabah erken saatlerde derslerine güvenli şekilde başlayabilmesi ve kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi hedefleniyor.

Exit mobile version