Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya çağırdı: Bahçeli süreci

Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya çağırdı: Bahçeli süreci

DEM Parti Eş Genel Başkanlarıyla tokalaşarak ‘Yeni Çözüm Süreci mi başlıyor’ tartışması başlatan Devlet Bahçeli, attığı adım için “Ülkemizde barışı sağlamamız lazım” dedi. Sürpriz çıkışa Cumhurbaşkanı destek verdi, muhalefet temkinli yaklaştı. Siyasi hamle yorumunda bulunan liderler ‘Samimiyet varsa destekleriz’ dedi. AK Parti’den gelen ‘Masamızda yeni süreç yok’ açıklamasından 22 gün sonra Bahçeli Öcalan’a çağrı yaparak ‘Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin’ dedi. Ardından ‘Dirayeti gösterirse umut hakkı kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılmasının önü de ardına kadar açılsın’ ifadesini kullandı.

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kızı İYİ Partili Ayyüce Türkeş “Kimse Başbuğ Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz” dedi. Yeni parti hazırlığı içindeki Yavuz Ağıralioğlu da “Değil terörist başının Gazi Meclise girmesi, ona selam duranları da Milletin Meclisi’ne sokmayacağız” tepkisi gösterdi. MHP liderine DEM Parti’den destek geldi. Eş Genel Başkan Hatimoğulları “Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt sorunun çözümü meclistedir” açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Cumhur İttifakının açtığı tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmemeli” dedi.

Bahçeli’nin çıkışı tartışılırken ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların 25 yılı doldurması halinde koşullu salıverilmesi için 25 Eylül’de Meclis’e yasa teklifi sunulduğu ortaya çıktı.

Bahçeli’nin gündeme getirdiği ‘umut hakkı’, mahkumların iyi hal durumları göz önünde bulundurularak, koşullu salıverilmesini sağlayan bir yasal düzenleme. Terör suçları için şimdiye kadar işletilmeyen yasada 25 yıl şartı var. 1999’da tutuklanan Öcalan’ın İmralı’da 25 yılını doldurması nedeniyle Bahçeli’nin çıkışındaki zamanlama da dikkat çekti.

Bahçeli’den şaşırtan davet

Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin

Türkiye, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı tarihi çağrıyı konuşuyor. Devlet Bahçeli, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında DEM Partililer ile el sıkışması ile başlayan ‘yeni çözüm süreci’ tartışmalarına dünkü grup toplantısında tarihi bir açılım getirerek, “Türkiye’nin yeni çözüm sürecine değil ortak akla ihtiyacı var. Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada, Öcalan’a çağrı yaparak “Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin” dedi. Teröristbaşı Öcalan’a örgütünün tamamen bittiğini ve lağvedildiğini açıklama çağrısı yapan MHP lideri, “Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne… Adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız” diye konuştu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiği sırada “Her türlü hizmete hazırım” dediğini anımsatan Devlet Bahçeli, “Buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” dedi. “Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun” diyen MHP lideri, “Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version