ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

ÖGG 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi sonuçları, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen takvime göre 29 Haziran’da yapılan sınavın ardından değerlendirme sürecine alındı. Bu süreç, adayların sınav performansına göre yapılan değerlendirmelerle sonuçlanacak ve 12 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, her bir sorunun bir puan olarak değerlendirildiği 100 puan üzerinden hesaplanacak. Ayrıca, silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu bulunmaktadır. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar, sadece silah bilgisi sorularını cevaplayarak 50 puan üzerinden değerlendirilecekler.

ÖGG sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, özel güvenlik sektöründe çalışan veya çalışmayı planlayan birçok aday için heyecanlı bir süreç başlayacak. Bu sonuçlar, adayların eğitim süreçlerini tamamlamaları ve mesleki yetkinliklerini belgelemeleri açısından kritik öneme sahip.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belirlediği tarihler çerçevesinde, adaylar sonuçları Emniyet’in resmi kanalları üzerinden takip edebilirler. ÖGG 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi ve güncellemeler için resmi duyuruları takip etmek gerekmektedir.

Exit mobile version