Öğrencilere 5 Bin TL Eğitim Desteği! Bakanlık Açıkladı

Öğrencilere 5 Bin TL Eğitim Desteği! Bakanlık Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencileri için büyük bir destek programı devreye soktu. Özellikle başka şehirlerde eğitim gören öğrenciler için tasarlanan bu program, ihtiyaç sahibi ailelere büyük bir kolaylık sağlayacak.

Bu destek programı, yalnızca belirli şartları taşıyan öğrencilere yönelik olacak. Öncelikle, öğrencinin ailesinin yaşadığı şehir dışında bir yerde üniversite eğitimi alıyor olması gerekiyor. Ayrıca, ailelerin düzenli olarak bakanlıktan sosyal yardım alıyor olmaları da başvuru şartları arasında bulunuyor.

Bakanlık, destek programının detaylarını paylaştı. Öğrencilere verilecek nakit destek, yılda toplam 5 bin TL’ye kadar çıkabilecek. Her bir öğrenci, ailelerinin yanına gitmek için ulaşım masraflarını belgelemeleri koşuluyla 1.250 TL’ye kadar yardım alabilecek. Bu destek, yılda dört kez verilecek.

Destekten faydalanmak isteyen öğrencilerin harcama belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacak. 18 yaşından küçük öğrencilerin başvurularını aileleri yaparken, 18 yaşını doldurmuş öğrenciler başvurularını kendileri gerçekleştirebilecekler.

Exit mobile version