Okul müdür yardımcısına silah çeken öğretmenin ifadesi ortaya çıktı: Toplantıda bana küfürler etti

Okul müdür yardımcısına silah çeken öğretmenin ifadesi ortaya çıktı: Toplantıda bana küfürler etti

Olay, bilişim öğretmeni Serdar Alagöz’ün ders sırasında öğrencileri sınıfta bırakarak tuvalete gitmesiyle başladı. Daha önce çantasına yerleştirdiği ruhsatsız silahı alan Alagöz, doğrudan okul müdürünün odasına yöneldi. Ancak müdürü yerinde bulamayan öğretmen, sinirle müdür yardımcısına silah çekti. Silahın tutukluk yapmasıyla facia kıl payı atlatıldı.

Silahı kontrol eden öğretmen, yanlışlıkla bir el ateş etti ancak yaralanan olmadı. Büyük bir panikle dışarıya doğru koşan Alagöz, güvenlik kulübesine saldırdı ve silahın kabzasıyla kulübenin camını kırdı. Kantin çalışanları duruma müdahale etti.

Görgü tanıklarının ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, öğretmen Serdar Alagöz’ü gözaltına aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, okuldaki delilleri topladı ve öğrenciler güvenli bir şekilde velileri tarafından okuldan çıkarıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinde ifadesi alınan Serdar Alagöz, saldırı girişiminin nedenini açıkladı. Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; 2 Ekim’de yapılan bir toplantıda okul müdürünün kendisine hakaret ettiğini ve tayinini çıkarmakla tehdit ettiğini öne süren Alagöz, şunları söyledi:

“2 Ekim günü okulda kurul toplantısı oldu. Okul müdürü bana orada çok hakaret etti. Bana ‘senin buradan tayinini çıkartırım’ diyerek küfürler etti. Bu yüzden olayı gerçekleştirmeye karar verdim.”

Exit mobile version