Ömer Çelik’ten FETÖ açıklaması: Vatansız olarak öldü

Ömer Çelik’ten FETÖ açıklaması: Vatansız olarak öldü

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in ABD’de öldüğü haberini değerlendiren Ömer Çelik, “FETÖ elebaşı vatansız olarak bu dünyayı terk etti.” dedi. Gülen’in Türkiye’ye ve İslam dünyasına yaptığı kötülüklere değinen Çelik, “Milletimize verdiği zararlar, ancak tarihe kara bir leke olarak geçecek. FETÖ ile mücadele bundan sonra da aynı güçle devam edecek.” ifadelerini kullandı. Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında FETÖ’nün yürüttüğü faaliyetlerin, milli egemenliği hedef alan büyük bir ihanet planının parçası olduğunu vurguladı.

Türkiye gündeminde geniş yer bulan ‘Yenidoğan Çetesi’ skandalına ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, Sağlık, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının tam bir koordinasyon içinde çeteyi çökertmek için çalıştığını belirtti. Çelik, “Bu çetenin tüm detaylarını titizlikle inceliyoruz. Vardığımız sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu çetenin ortaya çıkardığı vahşet, nadir rastlanan türden.” dedi. Çelik, ayrıca sağlık çalışanlarının genel olarak fedakarca çalıştığını ancak benzer suçların önlenmesi için kapsamlı adımlar atılacağını ifade etti.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi, Filistin meselesi ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları oldu. Çelik, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın sunduğu rapor doğrultusunda kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirtti. Çelik, Netanyahu hükümetinin saldırılarının “Nazilerin soykırımını bile aşan” bir boyutta olduğunu ifade ederek, bu saldırılara karşı uluslararası toplumun daha sert bir tutum takınması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “29 Ekim Resepsiyonu Çankaya Köşkü’nde yapılsın” çağrısına da değinildi. Çelik, “Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Atatürk’ün mirasına aykırı değildir. Gelişen ihtiyaçlara göre Külliye’nin yapılması kaçınılmaz olmuştur ve bu mekan devlet başkanlarının kullandığı farklı alanlar arasında yerini almıştır.” dedi.

Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yaptığı ziyareti de eleştirerek, “Hukukun üstünlüğü önce terörün dışlanmasından geçer. Ancak Özel’in açıklamalarında terör örgütüne yönelik bir kınama göremiyoruz.” dedi. Çelik, hukukun herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version