Önlemini almayan gerçekten yanacak! Bir anda çok fena olacak: Herkes dikkat etsin

Önlemini almayan gerçekten yanacak! Bir anda çok fena olacak: Herkes dikkat etsin

Sıcaklıkların Tarım Üzerindeki Etkisi

Ege Bölgesi’ndeki kent merkezlerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık tahminleri şu şekilde açıklandı: İzmir’de 31-35 derece, Aydın’da 36-41 derece, Çanakkale’de 29-35 derece, Balıkesir’de 34-40 derece ve Manisa’da 35-41 derece arasında değişecek.

( = window. || []).push({});

Kent Merkezlerindeki Sıcaklık Tahminleri

TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, sıcaklık artışlarının tarımla uğraşanlar için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. “Sıcaklıkların artması tarımla uğraşanlar için çok iyi bir haber. Rekorlar kırılacak mı? İzmir’de haziran rekoru 44.3 derece. Bu rekorun kırılacağını düşünmüyorum. Sıcaktan korkmayacağız,” diye konuştu.

Süper El Nino’nun Etkisi Azalıyor

Prof. Dr. Doğan Yaşar, geçen yıl yaşanan ‘Süper El Nino’ olayının etkilerinin hala devam ettiğini hatırlattı. “Süper El Nino, okyanusların aşırı ısınması demektir. Deniz suyu yaklaşık 2 derece ısındı, bu da havaların çok sıcak geçmesine neden oldu. Geçtiğimiz nisan ayı ortalamaların 4.3 derece üzerinde geçti,” dedi.

La Nina Dönemine Geçiş

Prof. Dr. Yaşar, ‘Süper El Nino’nun etkisinin azalmakta olduğunu ve yerini ‘La Nina’ya bırakacağını belirtti. “Şu anda bu sıcaklığa aldanmayalım. Hava sıcaklıkları yavaş yavaş normale dönecektir. Bu yaz sıcaklık rekorları kırılabileceğine pek katılmıyorum. ‘Süper El Nino’ devam ederse olabilir ama büyük ihtimalle ‘La Nina’ yani soğumaya dönüş olacaktır,” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version