Önümüzdeki 4 5 gün çok etkili olacak! Mutlaka önlem alın: O illerde yaşayanlar dikkat

Önümüzdeki 4 5 gün çok etkili olacak! Mutlaka önlem alın: O illerde yaşayanlar dikkat

Salı günü, Marmara’nın güneybatısı ile Ege’nin kuzeyinde rüzgarın kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Önümüzdeki hafta boyunca yağışlar yurdun tamamında etkili olacak. Genellikle yağmur şeklinde görülecek olan yağışlar, kuzey ve iç kesimlerde yer yer sağanak, diğer kesimlerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Yarın, yağışın yurdun iç, kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde görülmesi bekleniyor. Özellikle Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde yağışın kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının bir miktar düşerek mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen’den Uyarı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 4-5 güne dikkat çekti. İstanbul’da bugün öğleden sonra yağmurlu bir hava beklenirken, Marmara ve Karadeniz’de sıcaklıkların Nisan ayı ortalamasına döneceği belirtiliyor. Diğer bölgelerde ise ortalamanın üzerinde seyredecek.

Şen, çiftçilere yönelik olarak da “Önümüzdeki 4-5 gün Trakya, İç Ege, Doğu Anadolu’nun doğusu hariç diğer bölgelere yağmur geliyor” uyarısında bulundu.

Hava Durumu Değerlendirmesi

27 Nisan’da ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile bazı şehirlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu bölgesinde yer toz taşınımı olabileceği uyarısı yapılıyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

İç Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Exit mobile version