Orhan Şen tarih verdi: Herkes bu tarihe dikkat etsin: Önlem almayan pişman olur

Orhan Şen tarih verdi: Herkes bu tarihe dikkat etsin: Önlem almayan pişman olur

Meteorolojik Tahminler ve Etkileri

Prof. Dr. Orhan Şen’in değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin batı kesimlerinde aşırı sıcaklıklar cuma gününe kadar sürecek. Özellikle İstanbul’da arife günü beklenen sağanak yağış, sıcaklıkları 8 derece düşürecek ve vatandaşlara bir nebze olsun rahatlama sağlayacak. Bu değişiklik, yüksek sıcaklıkların getirdiği olumsuz etkileri azaltacak ve hava koşullarında bir denge sağlayacak.

( = window. || []).push({});

Sıcaklık Değerlerindeki Artış ve Beklenen Düşüş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri parçalı bulutlu olacak. Hakkari çevreleri, Van’ın doğusu, Ağrı’nın güneyi, Kastamonu’nun güney ve doğusu, Çorum’un kuzeyi ve Amasya’nın batı çevreleri ise kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlarla karşılaşacak. Diğer yandan, ülkenin büyük bir bölümü az bulutlu ve açık bir hava durumu sergileyecek.

Rüzgar Durumu ve Sıcaklık Normalleri

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden esmesi ve hafif ile orta kuvvette olması bekleniyor. Bu durum, sıcak hava dalgasının etkilerini bir miktar hafifletebilir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi öngörülse de, cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Ankara’da da sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Exit mobile version