Otomobil satışında ‘doğrulanmış ilan’ dönemi: yılbaşından itibaren zorunlu olacak

Otomobil satışında ‘doğrulanmış ilan’ dönemi: yılbaşından itibaren zorunlu olacak

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, uygulamaya ilişkin detayları Selçuklu Kongre Merkezi’nde MÜSİAD’ın düzenlediği “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu” toplantısında açıkladı. Gürcan, bu sistemin konut satışlarında hibrit olarak başladığını, yılbaşında ise tamamen zorunlu hale geleceğini belirtti. Konut ilanı vermek isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden konutlarını seçip, yetkili emlakçıyı belirleyecekleri bir sistemin devrede olduğunu açıkladı.

Konut satışlarına ek olarak, otomobil satışlarında da aynı doğrulama sistemi devreye alınacak. İlan verecek kişiler e-ilan sitesine girmeden, e-Devlet üzerinden araçlarını veya konutlarını seçip, oradan açılan pencereye hangi emlakçıya ilan verecekse onun bilgi numaralarını girerek ilan verebilecek. Uygulama ocak ayından itibaren zorunlu olacak.

Gürcan, bu uygulamanın haksız rekabeti önleyeceğini ve sahte ilanların piyasadan temizlenmesini sağlayacağını vurguladı. Gürcan, “Bu sistemi aynı şekilde otomobilde de başlatıyoruz. e-Devlet üzerinden girerek sahip olduğunuz aracın, ilanını vermekle ilgili bir çalışmamız var. O da bitmek üzere, önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek.” diye konuştu.

Yeni düzenlemenin, hem emlak hem de otomotiv sektörlerinde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa oluşturmayı amaçladığını belirten Gürcan, bu tür yenilikçi adımların sektörde güveni artıracağını sözlerine ekledi.

Exit mobile version