Alper Ayaz, 2007’de baygınlık geçirmesi ve kalbinin durması üzerine kaldırıldığı hastanede, doğuştan gelen, bin kişiden 1 ila 2’sinde rastlanan, hayatı tehdit edici ritim bozukluğuna sebep olan Brugada sendromuna sahip olduğunu öğrendi.
Haber Ankara’dan Yağmur Temiz’in haberine göre, Alper Ayaz’a, kalp ritmi düzensizleştiğinde şok vererek ritmin normale dönmesini sağlayan, ‘şoklu kalp pili’ olarak da adlandırılan ‘implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör (ICD)’ takıldı.
Şok cihazı görevi gören bu pille yaşamaya başlayan Alper Ayaz, sosyal hayatında birçok kez kalbinde meydana gelen ciddi ritim bozukluğu nedeniyle devreye giren ICD’nin verdiği elektroşokun etkisini yaşadı.
Alper Ayaz, son aylarda kalp pilinin çok sık şoklama yaptığı ve kendini güçsüz hissettiği için kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Serdar Demir’e gitti. Alper Ayaz’a kalbindeki düzensiz ve anormal ritmi engelleyecek ablasyon tedavisi uygulandı.
Sendrom nedeniyle hastaların kalbinde elektriksel üretimde bir bozukluk olduğunu söyleyen Doç. Dr. Serdar Demir, 3 farklı tipi bulunan ve erkeklerde daha sık görülen bu sendromda, genellikle 27 ila 40’lı yaşlarda ani kalp durmalarına bağlı, hastaların yaşamını yitirdiğini ifade etti.
Alper Ayaz, “2007’den beri ortalama 150 kez şok almışımdır. Dediğim gibi ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim” diye konuştu.
Alper Ayaz, uygulanan işlemden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu durumu yaşayanların ablasyon tedavisiyle tanışması gerektiğini söyledi.