Özel: 2023 itibarıyla 7.6 milyon çocuk yoksulluk sınırında

Özel: 2023 itibarıyla 7.6 milyon çocuk yoksulluk sınırında

Halkın sosyal yardımlarla geçinmek zorunda kalmasını eleştiren Özel, “Bunları şimdilik belediyeler merkezi hükümet yerine yapacak ama günü gelince sosyal yardımları 10 yıl içinde ortadan kaldıracak bir programla ilerleyeceğiz. Herkesin onuruyla çalıştığı kazandığı, kazanamıyorsa işsizlik maaşı aldığı, vatandaşlık maaşını aldığı bir sistemi kurmak heyecanıyla ortak olmak istiyoruz. Sosyal yardım meselesine tam buradan bakıyoruz” dedi.

Çocuk yoksulluğunu ve okullarda öğrencilere yemek verilmemesine tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

“Okulda çocuklara bir öğün sıcak yemek verelim dedik. Biz vereceğiz dediler. Eylül’de onu da kaldırdılar. 3 çocuktan 1 tanesi beslenme çantası götürmeden okula aç gidiyor. Okullarda bir şişe su Anadolu’da 10 lira burada 15 lira. Beyoğlu Belediyemiz okullara sebil koydu. İstanbul’un suyunu içilecek noktaya biz getirene kadar sebil koyalım. Başkan da söz versin Çekmeköy’de de başkanımız okullara sebil koysun.”

Çocuk yoksulluğunda Türkiye’nin Avrupa birincisi olduğunun altını çizen Özel, “Her 3 çocuktan biri yoksulluk çekiyor. Hükümet başarısız. İşin kötüsü vizyonsuz… 2023 itibarıyla 7.6 milyon çocuk yoksulluk sınırında. Çocuk yoksulluğu yetişkinleri aştı. Annesi bebek bezi alamadığı için poşet bağlıyor, süt alamadığı için süt tozu alıp muhallebi yapan var. Küçücük bebeğe öğün geçiştiriliyor. Türkiye, AB ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda birinci” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version