Özel, Yavaş’ın adaylık açıklamasını değerlendirdi: Mutlaka kazanacağız, yürekten katılıyorum

Özel, Yavaş’ın adaylık açıklamasını değerlendirdi: Mutlaka kazanacağız, yürekten katılıyorum

Özel, Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik açıklamalarını destekledi. Özel, Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamaları hakkında; “Mansur Beyin cümlesini ikiye ayırıyorum. Biri ‘Mutlaka kazanacağız.’ Yürekten katılıyorum. İkincisi, ‘Partim aday gösterirse.’ Bu parti disiplinini vurgulaması açısından önemli. Çünkü işte ‘CHP’nin birden çok adayı olur mu?’ gibi tartışmaların önünü kesen bir mevzu. ‘Mutlaka kazanacağız’ derken bahsettiği parti de CHP’dir. Bence son derece kuvvetli bir cümle” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine de Özel şu yanıtı verdi:

“Birincisi Mansur Beyin cümlesini ikiye ayırıyorum. Bir tanesi ‘Mutlaka kazanacağız.’ Yürekten katılıyorum. İkincisi, ‘Partim aday gösterirse.’ Bu parti disiplinini vurgulaması açısından önemli. Çünkü işte ‘CHP’nin birden çok adayı olur mu?’ gibi tartışmalarının önünü kesen bir mevzu. Partinin kararına saygılı olacak olması, kendisinden beklenen yaklaşımdır. ‘Mutlaka kazanacağız’ derken bahsettiği parti de CHP’dir. Bence son derece kuvvetli bir cümle. Bunun dışında artık CHP aday tartışmalarını bir tarafa bırakıyor. Kazanma konusunda mutabakatımız var. Parti adayını belirleyecek. Onun dışında bir aday söz konusu değil. Ve o adayın etrafında tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız.”

Özel, okullardaki hijyen sorununa belediyelerin sunduğu çözümün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engellenmesine yönelik soruyu da şöyle yanıtladı:

“Bizim tüm CHP’li belediyelere yazdığımız bir yazıydı. ‘Türkiye’de okullarda hijyen sorununu biz yetişemediğiniz yere yetişiriz, çözeriz’ demiştik. Çok sayıda belediyemiz bu konuda çalışıyorlar. Mansur Bey de bu konuda adımlar attı. Ankara’nın neredeyse tamamından talep geldi. Şimdi baskı ile bize okulları temizletmiyorlar. Bunu yaparak okullar temizleniyorsa iyi. Ama okullar temizlenmediği halde okul müdürlerine baskı yapmak, halk sağlığıyla, çocukların sağlığı ile oynamaktır. Bu kendi ayıplarını bir başka ayıpla örtmeye çalışmaktır. Bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu arada çok sayıda belediyemizden şöyle raporlar geliyor. ‘Biz bunu sosyal medyaya taşımadan ve kimselere duyurmadan, okulların müdürleri ve okul aile birliklerinin yoğun talepleri ile bütün okulları şakır şakır temizliyoruz. Bunu paylaşmıyoruz, çünkü paylaşılırsa engel olunur’ diye. Biz de dedik ki, ‘Bunun iletişimini değil gerçekten işin kendisine önem verin’ dedik. Ve arkadaşlarımız mümkün olan en iyi şekilde bu görevi yapmaya çalışıyorlar.”

Özel, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımı hakkındaki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğüm için Genel Başkanıma hiç gönül koymadım. Çünkü maalesef twitterda sadece bir cümle yer aldı. Türkiye rüşvet verecek bir ülke değildir diye. Oysa ki yaptığım açıklamada biliyorsunuz, dün çok sayıda gazetede de vardı. Amerika’da, New York’ta yaptığım açıklamada şunu söylüyorum. Amerika bir hukuk devleti. Orada kimse hukuktan kaçamaz. Suçlu varsa mutlaka cezasını çekmelidir. Eğer Türkiye’den de bu suça karışan varsa Türkiye’ye büyük bir kötülük yapmıştır. O da cezasını çekmelidir. Sayın Kılıçdaroğlu cümlenin bu tarafını okusaydı, o değerlendirmeyi yapmazdı. Maalesef, yanındaki ve yakınındaki arkadaşların sadece twitterdaki bir cümleyi aktarmasından kaynaklandığını düşünüyorum bu mevzunun. Bugün de iki saat kadar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Sinan Ateş davasının öğlen arasını geçirdik. Orada gayet samimi bir ortam vardı. Bu hatadan uzak bir dille birbirimizle sohbet ettik.”

Exit mobile version