Özel’den Gebze’deki hayvanların zehirlenerek öldürülmesine tepki: Bu katliamın peşini asla bırakmayacağız

Özel’den Gebze’deki hayvanların zehirlenerek öldürülmesine tepki: Bu katliamın peşini asla bırakmayacağız

Özgür Özel, “Dün Gebze’de 50 tane hayvan, 50 tane can zehirlenerek öldürüldü. Niye? Bu yasa onların kulağına gizlice, bunu söylüyorlar diye” ifadelerini kullanarak, hayvanların yaşam haklarının ihlal edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, mevcut iktidarın her geçen gün daha sertleştiğini ve acımasızlaştığını belirtti. “Bu iktidar her geçen gün belki de biraz daha sona geldiğini fark ederek, daha da sertleşiyor. Daha da acımasızlaşıyor” diyerek, hükümete eleştirilerde bulundu.

Geçtiğimiz ay hayvan hakları yasası üzerine büyük bir mücadele verdiklerini hatırlatan Özel, “Hep birlikte geçen ay hayvan hakları yasasında çok büyük mücadele verdi. Aylarca istediklerini tam olarak yapamadılar” dedi. Yeni yasada barınak yapımına yönelik düzenlemeleri eleştirerek, “Barınak yap ama 2028’e kadar yap. Para da vermiyor barınak için” şeklinde konuştu.

Yayıncılar Gebze Belediyesi’nin kitap fuarına katılmadı: Katliamcı belediyeye boykot

Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri olarak bu yasayı uygulamayacaklarını ifade eden Özel, “Bu kanunu asla uygulamayacağımızı, doğrusunu yapacağımızı, hayvanlara dokunmayacağımızı barınakları çoğaltacağımızı” vurguladı. Olayın sorumlusunun ilgili belediye başkanı olduğunu belirterek, “Gerekli tedbirleri almadığı için maalesef büyük bir katliamla karşı karşıyayız” dedi.

Özgür Özel, açıklamalarında iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini savunarak, “İktidar muhalefet el ele vermek lazım. Ama asla ve asla cana kıymamak lazım” diyerek, hayvan hakları mücadelesinin önemine dikkat çekti. Bu olayın takipçisi olacaklarını ve hayvanların haklarını savunmak için gereken adımları atacaklarını belirtti.

İşte Özgür Özel’in yaptığı açıklamanın tamamı;

Özgür Özel “Bu iktidar her geçen gün belki de biraz daha sona geldiğini fark ederek, daha da sertleşiyor. Daha da acımasızlaşıyor. Hep birlikte geçen ay hayvan hakları yasasında çok büyük mücadele verdi. Aylarca istediklerini tam olarak yapamadılar. Eğer olsaydı, hayvanları topla, götür, barınağa koy, iki ay bekle. Sahiplenmiyorsa öldür diye kanun getirdiler. Buna çok büyük bir isyan oldu, itiraz oldu. O itirazın hem meclis ayağında hem sahada o mücadelenin önünde olduk. İçinde olduk. O yasa itlaf maddesi üstü örtülerek ve bir takım yerleri yumuşayarak geçti. Ama yasanın esas mantığı şu. Diyor ki topla, eskiden aşıla bırak vardı. Bırakamazsın. Barınak yap ama 2028’e kadar yap. Para da vermiyor barınak için. Hayvan hakları fonu vardı, Meclis’te tüm partilerin uzlaşıp önerdiği. Onu da yapmadı. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak bu kanunu asla uygulamayacağımızı, doğrusunu yapacağımızı, hayvanlara dokunmayacağımızı barınakları çoğaltacağımızı, elden geldiğince, imkanlar dahilinde direneceğimizi söyledik. Çok şükür belediye başkanlarımız insanüstü gayretle bu işte mücadele ediyorlar. Ama dün ne oldu? Dün Gebze’de 50 tane hayvan, 50 tane can zehirlenerek öldürüldü. Niye, bu yasa onların kulağına gizlice, bunu söylüyorlar diye. İlk niyet oydu. Al getir 60 gün sonra öldür. Buna siz biz vicdanlı insanlar karşı çıkıyor diye öldürüp kapattılar üstünü. Ama belediye başkanı bizim Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının bilincinde olmayan belediye başkanı gerekli tedbirleri almadığı için maalesef büyük bir katliamla karşı karşıyayız. Bunun peşini asla ve asla bırakmayacağız. Bununla akılca mücadele etmek lazım. Bunun kaynaklarını hep beraber bulmak lazım. İktidar muhalefet el ele vermek lazım. Ama asla ve asla cana kıymamak lazım. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum.” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version