Özgür Özel’den ‘Öcalan neden Meclis’e geliyor?’ çıkışı: Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor

Özgür Özel’den ‘Öcalan neden Meclis’e geliyor?’ çıkışı: Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor

Özgür Özel: Öcalan’ın Meclis’e gelmesine gerek yok, bulunduğu yerden çağrısını yapar

Kürtlerin kendilerini eşit hissetmediğini vurgulayan Özel, “Türkiye’de hendek olaylarından dolayı çok canımız yandı. Şehitlerimiz oldu, şehirler harap oldu. O yüzden biz dışarıda bırakılmamayı istiyoruz. Meclis’te olursa biz bu işin içinde oluruz. Ama Meclis’in dışında bir yere davet edilsek olmayız” şeklinde konuştu.

Özel, Demirtaş’ın dışlanmasının sürecin ilerlemesine engel olduğunu belirterek, “Bu sırada Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısını destekleyebileceğim bir talep. Bunda bir sorun yok. Ama bunu yapmak için niye Meclis’e geliyor?” ifadelerini kullandı. Kendi “altın standardı” olduğuna dikkat çeken Özel, “Bu sorun çözülürken kapsansın diyoruz. Şehit ailelerinin ve gazilerin gözünün içine bakamayacağımız işler yapmamamız lazım” dedi.

CHP lideri, iktidarla kurulan temasta Bahçeli’nin ne de Erdoğan’ın “çözüm süreci” ya da “Kürt sorunu” hakkında bir konu gündeme getirmediğini dile getirirken, Bahçeli’nin çağrısının bir anlamı olduğunu da sözlerine ekledi. “Devlet Bey’in Öcalan’ı çağırdığı kürsü kendi konuştuğu kürsü” diyen Özel, “Bir adım atacaklarını bekliyordum, duyumları geliyordu. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi eskiden, Kürtlerin ikinci partisiydi. Bunun Devlet Bey’e rağmen yapılamayacağını düşündüğüm için Devlet Bey’den gelmesini bekliyordum” dedi.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Özel, “Meclis’te olursa içinde olur. Hiçbir siyasi partiyi dışlamasın. Geçen sefer bu yapılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi dışlandı” diyerek, çatışmalı süreçlerin çözümüne yönelik evrensel uygulamaların tecrübesinin sonuç vermeyeceğini belirtti. “Dışarıda bırakılmamayı istiyoruz. Meclis’te olursa biz bu işin içinde oluruz” diyen Özel, “Eğer ‘Gelin biz bu işi AKP, MHP, DEM, CHP dışarıda halledelim’ derlerse bunu doğru bulmayız” şeklinde ekledi.

Ayrıca, “Selahattin Demirtaş dışlanarak bu süreç ilerleyemez” diyen Özel, “Kürt sorununu çözmek için Öcalan dahil tüm aktörlerin konuşması ve çağrı yapmasına evet, ama Meclis kürsüsüne Öcalan’ın getirilmesi gibi bir önermeyi paylaşmıyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version