Özgür Özel’den Selahattin Demirtaş ziyareti sonrası açıklama: Silahlar bırakılacaksa bütün aktörler kıymetli

Özgür Özel’den Selahattin Demirtaş ziyareti sonrası açıklama: Silahlar bırakılacaksa bütün aktörler kıymetli

Beraberinde Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağababa ile cezaevine gelen Özel’in, Demirtaş ile görüşmesi bitti.

Selahattin Demirtaş’tan çağrı: Kadınların çığlığını duyuyoruz

Ziyaret öncesinde Demirtaş’ın avukatları, Demirtaş’ın kitabını ve yazdığı çağrı metnini Özgür Özel’e teslim etti.

Özel’den Demirtaş ziyareti sonrası açıklamalar:

“Kitaplarından hepsini okudum, ilk okuduğum kitap Seher’di. Seher kitabının ilk hikayesi ‘içimdeki erkek’ti son hikaye ise ‘Sonu muhteşem olacak’tı. İnsanlar toplumsal barışı içselleştirdiğinde nasıl 100 yıl önce, Kürtler ve Türkler işgali sonlandırdıysa yine her şey çok güzel olacak.

Sayın Demirtaş bana son kitabını hediye etti ve çağrı metnini ulaştırdı. Eğer toplumsal barıştan bahsedeceksek diyor, erkekler olarak ilk adımı kendimizden atmalıyız. Kadınların güvende olmadığı bir ülkede toplumsal barış nasıl sağlanabilir.

Çok acılar çekiyoruz, utanç veren ziyaretler yapıyoruz. Nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu, Türkler ve Kürtler işgali sona erdirmişti, yine çok güzel olacak. Yine toplumsal barışı hep birlikte sağalayacağız.

Doğu ve Güneydoğu gezisi öncesi böyle bir ziyaret oldu. Bu gecikmiş bir ziyarettir. Bu ziyaret siyasi analamı olan bir ziyaretttir. Doğu ve Güneydoğu’ya yapılan ziyaretin ilk günü bugündür. Türkiye bir sorunu geride bırakacaksa, silahlar bırakılacaksa, bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Ancak Selahattin Dermirtaş gibi bir aktörün altı da kalın kalın çizilmelidir.

Demirtaş ve Mızraklı ile görüştük. Öncelikle böyle bir görüşme yapmanın utancı içindeyim. Demirtaş Meclis’te milletvekiliyken, evlerine baskınlar yaptırıp, birçok milletvekilinin götürüldüğü bir operasyonla buraya konuldular. Demirtaş seçilmiş bir vekildi. Selçuk Mızraklı, çok yüksek bir oyla kazandı. Mızraklı’yı önce görevden aldılar. Sonra kaçmasın diye tutukladılar. Böyle bir görüşme yapmak bizler açısından utanç verici. Utancın kaynağının kimle olduğunuz milletimiz biliyor.

Exit mobile version