Pazarda 30 TL’ye kapış kapış gidiyor, tarlada 3 TL’ye kimse yüzüne bakmıyor! Ürünlerde çürümeye bırakıldı

Pazarda 30 TL’ye kapış kapış gidiyor, tarlada 3 TL’ye kimse yüzüne bakmıyor! Ürünlerde çürümeye bırakıldı

Vatandaşın pazardan veya da marketten aldığı ürünlerle tarlada satılan ürünler arasındaki fiyat farkı ciddi düzeylere ulaştı. Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan, “Bu sene farklı bir yıl oldu. Üretimde çok büyük bir ekim fazlalığımız var. Her zaman söylediğimiz bir şey var; o da planlı ekim, planlı pazardır.” sözlerini dile getirdi.

Burada yapılan en büyük hatanın plansızlık olduğuna değinen Buluşan, üretilen ürünleri satamamak gibi bir lüksün olması durumunda üreticinin zor durumda kaldığını söyledi. Fiyatların düşük kaldığını belirten Buluşan, vatandaşın yediği fiyatla tarlada satılan fiyat arasında uçurum bir fark oluştuğuna değindi. Buluşan, kilogram fiyatı 20 ile 30 TL olan biberin veya 10 ile 15 TL olan domatesin tarlada 3 TL’ye satılmadığını aktardı.

Tarlasında bulunan biberi hasat edememekten şikayetçi olan Faruk Doğruparmak, plansız üretim nedeniyle Bu şekilde olduğunu belirtti. Düzenli bir eki olması gerektiğini belirten Doğruparmak, gerek ne yapıldığının ve ne ekildiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Exit mobile version