Peynir ve etten yapılanı gördük ama böylesi ilk kez oluyor! Ordulular yaptı, görenler yemek için kuyruk oldular

Peynir ve etten yapılanı gördük ama böylesi ilk kez oluyor! Ordulular yaptı, görenler yemek için kuyruk oldular

Fuarda en dikkat çeken ürünlerden biri olan bal döner, Ordu Arıcılar Birliği standında sergilendi. Kristalleşmiş hali alması bir seneyi bulan bal döner, küçük külahlar eşliğinde katılımcılara ikram edildi. Bu uygulama ile katılımcılara, gerçek balın kristalleşme süreci de anlatıldı.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, ilde ilk kez düzenlenen bu fuarın geleneksel hale geleceğini belirtti. Çiftçi, bal dönerin ilgi çektiğini ifade ederek, “Bal döner, balımızın kristal olmuş hali. Arıcılarımızın doğadan sofraya ürettiği en değerli besin maddesinin kristalleşmesi algı oluşturuyor. Tüketicilere bu balın bu şekilde tüketilebileceğini anlatmak istedik ve gerçekten de ilgi gördü” dedi.

Çiftçi, bal dönerinin et dönerine benzer şekilde hazırlandığını ve balın her türlüsünün faydalı olduğunu kaydetti. “Gerçek bal mutlaka kristalize olur” diyen Çiftçi, balın donma sürecinin içerisindeki polen miktarına bağlı olarak 3 ayda başladığını da sözlerine ekledi.

Fuarda bal döneri yiyen tüketiciler, ürünün tadını ve kıvamını beğendiklerini belirttiler. Akışkan bala göre tadının daha yoğun olduğunu vurgulayan katılımcılar, bu yeniliğin hoşlarına gittiğini ifade ettiler.

Exit mobile version