Polis Şefi Suç Duyurusunda Anlattı: ‘Polis Tutanağı Sahte, Demirbaş’ı Olcay Kılavuz’un Evinde Yakaladık’

Polis Şefi Suç Duyurusunda Anlattı: ‘Polis Tutanağı Sahte, Demirbaş’ı Olcay Kılavuz’un Evinde Yakaladık’

DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner, Sinan Ateş cinayetinde adı geçen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Bağlıca’da sokakta gözaltına alındığına ilişkin polis tutanağının sahte olduğu gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cinayetin soruşturmasında görevli polis şefi Kerem Öner, Tolgahan Demirbaş’ın Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını vurgulayarak, gözaltı işleminde bulunan dört polisin ifadelerinin tanık olarak alınmasını ve sahte tutanak hazırlayan polislerin yargılanmasını talep etti.

Sinan Ateş cinayetinin işlendiği dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Kerem Gökay Öner, avukatı aracılığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Demirbaş’ın gözaltına alınmasına ilişkin ‘sahte’ tutanağın, gözaltı ekibinde olmayan polisler tarafından hazırlandığını ileri sürdü.

30 Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında işlenen Sinan Ateş cinayetinin ardından tetikçi Eray Özyağcı’yı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ile İstanbul’a götürdüğü öne sürülen Tolga Demirbaş, 31 Aralık 2022’de Ankara’da gözaltına alındı.

Ancak o gün hazırlanan ve sahte olduğu iddia edilen yakalama tutanağında, Demirbaş’ın Bağlıca Mahallesi Selahattin Eyyübi Caddesi üzerinde bir araçta yakalandığı ifadelerine yer verildi. Dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da mahkemedeki savunmasında, Demirbaş’ın bir evde değil sokakta gözaltına alındığını savunmuştu.

Uludağ, haberinin devamında ise, Öner’in suç duyurusuna ilişkin şu detaylara yer verdi:

Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alınması sürecinin bütün ayrıntılarıyla anlatıldığı suç duyurusu dilekçesinde, önce o dönem Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner’in 31 Aralık gecesi Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Akdere ilçesinde dört kişinin öldüğü aile içi şiddet olayını takip ettiği anlatıldı. Dilekçede, bu sırada Asayiş Şube Müdürü Oben Özay’ın gece yarısına doğru cep telefonundan Öner’i arayarak nerede olduğunu sorduğu ifade edildi. Oben Özay’ın Öner’in telefonuna bir konum bilgisi göndereceklerini ve ivedi bir şekilde konuma intikal etmesini istediği kaydedilen dilekçede Öner’e gelen talimat ayrıntılarıyla şöyle aktarıldı:

Exit mobile version