Polise bıçakla saldıran zanlı tutuklandı: Kasten adam öldürmeye teşebbüs…

Polise bıçakla saldıran zanlı tutuklandı: Kasten adam öldürmeye teşebbüs…

Olay, İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde görev gereği sabit bir noktada duran polis memuruna arkasından bir şüpheli yaklaştı. Şüpheli, elindeki bıçağı polisin boynuna sapladı.

Saldırının ardından zanlı koşarak kaçarken polis memuruysa bir süre sendeledi. Caddede görevli bir zabıtanın yanına gelip yardım etmeye çalıştığı polis memuru, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan da saldırıya ilişkin bir açıklama geldi. Bakan Tunç, “İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde polis memurumuza kesici aletle yapılan saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Boyutu ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez. Saldırıyı lanetliyor, polis memurumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Exit mobile version