Putin’in davetlisi olarak St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda konuşan Babacan: Türkiye ve Rusya birbirini tamamlıyor

Putin’in davetlisi olarak St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda konuşan Babacan: Türkiye ve Rusya birbirini tamamlıyor

Babacan, 3 ayrı uluslararası TV kuruluşuna röportaj verdi

Ali Babacan, uluslararası sorunların çözümünde kamu diplomasisinin önemine değindi. Dışişleri Bakanlığı döneminde bu yöntemle başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Babacan, “Kamu diplomasisi çok önemlidir. İş dünyasını, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri içeren bir alandır. Geleneksel diplomasinin tıkandığı anlarda kamu diplomasisi ülkeler arası diyaloğa nefes aldırır” ifadelerini kullandı.

Foruma ana konuşmacı olarak katılan Babacan, yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ülkelerin küresel sistemde etkili olabilmeleri için bölgesel işbirliklerinin önemine vurgu yaptı. Rusya, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerden oluşan BRICS ve benzeri oluşumların ülkelere ve küresel sisteme önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Babacan, Türkiye’nin de BRICS benzeri bölgesel işbirlikleriyle yakın ilişki içinde olması gerektiğini savunarak, bunun bir çelişki ve çatışma olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye ile Rusya’nın birbirini tamamlayan ekonomik yapılara sahip olduğunu belirten Babacan, “Bu çerçevede iki ülkenin arasında yakın diyaloğun her zaman karşılıklı saygı anlayışıyla sürdürülmesi gerekir” dedi.

St. Petersburg Ekonomi Forumu’na 15 bin kişinin katıldığı etkinlikte Babacan’ın konuşması, uluslararası arenada geniş yankı buldu. Babacan, konuşmasında Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Exit mobile version