Rusya’da 5 saldırgan etkisiz hale geldi

Rusya’da 5 saldırgan etkisiz hale geldi

Olayın ardından Dağıstan’a giriş çıkışların kapatılmasıyla başlayan operasyonda, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde şüphelilerin saklandığı binalar tespit edildi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’ne bağlı ekipler, çevresi sarılan binalara operasyon düzenledi. Operasyon sırasında şüphelilerin direniş gösterdiği ve silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi. Sonuç olarak, operasyonda yer alan güvenlik güçleri 5 saldırganı öldürdü.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, operasyonların aktif aşamasının tamamlandığını duyurdu ve bölgede güvenlik önlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Saldırıyı gerçekleştirenler arasında, Sergokalinsky Belediye Başkanı Magomed Omarov’un çocuklarının da bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti. Omarov’un olayın ardından sorguya alındığı bilgisi paylaşılırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurucuları arasında yer alan Birleşik Rusya Partisi tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Parti, Omarov’un partiden ihraç edildiğini duyurarak, partinin tüzüğüne aykırı davranışlar sergilediği gerekçesiyle bu kararın alındığını bildirdi.

Exit mobile version