Sabahın köründe kasalara istifleniyor, kilosu 120 TL’den satılıyor! En pembe hasat başladı! Rusya, Irak Hollanda’ya gönderiliyor

Sabahın köründe kasalara istifleniyor, kilosu 120 TL’den satılıyor! En pembe hasat başladı! Rusya, Irak Hollanda’ya gönderiliyor

7 yıl önce örtü altında üretime başlanan meyveler kilogramı 120-130 TL’den satılıyor. Rusya ve Almanya başta olmak üzere Hollanda, Bulgaristan, Irak ve Dubai gibi ülkelere gönderilen ürünler için işçiler de Sabahın erken saatlerinde ürünleri sandıkları istifliyor. Ejder meyvesi üretiminde dönüm başına bahçenin bakımı ve iklim şartlarına göre 3 tona kadar ürün hasat edilebilmektedir.

Mersin’in Silifke ilçesinde Çeltikçi Mahallesi’nde 3 dönüm arazide örtü altında yetiştirilen ejder meyvesi için hasat vakti geldi. Üretici Feza Önal, 7 yıldır Ejder meyvesi üretimi yaptığını belirterek Silifke’de 3 dönümde başladı ejder meyvesi üretimini 35 dönüme kadar ulaştırdığını belirtti. Kaliteli ve organik ürün yetiştirmeye çalıştığını ifade eden Önal, müşterilerin en önemli tercihine bu kriterler olduğunu söyledi.

Üretimden mutlu olduklarını dile getiren Önal, potansiyelin ve rekoltenin her geçen gün arttığını ifade etti. Alıcı konusunda büyük sorunlar yaşamadıklarına dikkat çeken Feza Önal, kaliteli ürün yetiştirildiğinde direk ihracata verildiğini ikinci malların ise iç piyasada satışa sunulduğunu aktardı.

Ürünlerin iç kısmının kırmızı ve beyaz olmak üzere iki çeşit olduğunu dile getiren Önal, kırmızı ejder meyvesinin biraz erken olgunlaştığını ve daha çok iç piyasaya yönelik olduğunu aktardı. Ardından beyaz serilerin geldiğini söyleyen Önal, bu ürünlerin daha çok ihracata gönderildiğini vurguladı.

Ağustos ayında başlayan hasadın kasım ayı sonuna kadar devam ettiğini söyleyen Önal, “Şuanda piyasada 120 TL’den alıcı buluyor ama beklentimiz 150-160 lira. Dönümünden 2 yaşından sonra 500 kilodan başlayıp 3 tona kadar meyve çıkabiliyor. Ejder meyvesinin ağacı kaktüsgillerden olup, iyi bakıldığı zaman 25 ile 35 yıl arasında meyve verebiliyor” diye konuştu.

Exit mobile version