Sadece 10 bin dekarda üretiliyor, 70 bin ton rekolte bekleniyor! Mersin’de üretici mesaide: Açılış fiyatı 100 TL

Sadece 10 bin dekarda üretiliyor, 70 bin ton rekolte bekleniyor! Mersin’de üretici mesaide: Açılış fiyatı 100 TL

Bu yıl beyaz incir rekoltesinin yaklaşık 70 bin ton olması bekleniyor. Gün ışığı etkisi tam olarak gösterilmeden sabahın erken saatlerinde toplanan beyaz incirlerin kilogramı 100 liradan alıcı buluyor. Mut ilçesindeki incir üreticileri, bu fiyatın kendilerini memnun ettiğini ifade ediyor.

İncir üreticisi Mehmet Yıldız, “İncirin kilosu bu yıl 100 lira. Diğer günlerde fiyat ne olur bilemeyiz; şu an tüccar da memnun, müstahsil de memnun” şeklinde konuştu. Bir diğer üretici İsmail Kaplan ise, “Mersin’in Mut ilçesinde beyaz incir hasadımız başlamıştır. Mut Burun köyünde incirin daha kaliteli olduğunu gördüm. Bu yıl fiyattan da memnunuz” dedi.

İncir, hem besleyici hem de sağlık açısından pek çok faydası olan bir meyvedir. İşte incirin sağlık için faydalarından bazıları:

Mersin’in Mut ilçesinde incir hasadının başlaması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor. Beyaz incirlerin yüksek rekoltesi ve tatmin edici fiyatları, hem üreticilerin hem de yerel ekonominin yüzünü güldürüyor. İncirin sağlık açısından sunduğu faydalarla birlikte, bu meyve dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olmaya devam ediyor.

Exit mobile version