Sakarya’da Eski Belediye Başkanının Cinayetinde 4 Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Sakarya’da Eski Belediye Başkanının Cinayetinde 4 Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde eski belediye başkanı Ahmet Soğuk’un uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin olarak gözaltına alınan dört zanlı adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ahmet Soğuk (64) 27 Temmuz’da silahlı saldırıya uğradı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, M.F.Ö. (29), M.G., N.E. (39) ve kardeşi O.E.’yi gözaltına aldı.

Polis ekipleri, cinayetin arazi anlaşmazlığı, alacak verecek meselesi ve organize sanayi bölgesindeki ihale sorunları nedeniyle işlendiğini belirledi. Saldırının faili olarak M.F.Ö.’nün ismini tespit etti.

Polis kayıtlarına göre M.F.Ö., ifadesinde, “Bana, ‘Güzel bir iş var, sadece ayağından sıkıp korkutacağız. İyi para kazanacağız.’ dediler. Ben ne vurduğum adamı ne de N.E.’yi bilirim. Ben M.G. ile geldim. Bu işi getiren oydu, birlikte yaptık.” şeklinde konuştu.

2009-2019 yılları arasında Ferizli’de belediye başkanlığı yapan Ahmet Soğuk, 27 Temmuz’da Yeni Mahalle’deki evinden aracına binerken silahlı saldırıya uğramıştı. Soruşturma sürecinde M.F.Ö., M.G., N.E. ve O.E. gözaltına alınmış, zanlıların suç kayıtları olduğu öğrenilmiştir.

Exit mobile version