Samsun’un beyaz incisi olarak biliniyor! Sadece o ilçesinde yetişiyor, sağlığını düşünen ilçeye koşuyor

Samsun’un beyaz incisi olarak biliniyor! Sadece o ilçesinde yetişiyor, sağlığını düşünen ilçeye koşuyor

EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kavak Yerel Eylem Grubu sponsorluğunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde belediye ve kaymakamlık ile üreticiler arasında yapılan proje gereğince Kavak salebinin markalaştırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kavak salebinin marka değerinin ortaya çıkarılması ile birlikte talep bitkisinin gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde ulaştırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim programı ile birlikte ilk programda teorik bilgilerin verileceği aktarıldı. Ardından uygulamalı olarak salep ekimi ve hasadıyla ilgili verilecek eğitimler ile birlikte Kavak salebinin gelecek nesillere ulaştırılması amaçlanıyor. Programlar ile birlikte Haziran ayında düzenlenecek Kavak Salep Festivali’ne kadar salep üretici sayısının artması hedefleniyor.

KAVAK SALEBİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan lezzetli bir içecek olarak karşımıza çıkan salep yalnızca tatlı bir lezzet olarak kalmayıp sağlıklı bir içecek olarak da bilinmektedir. Sağlığın temelini oluşturan kavak salebinin başlıca faydaları şu şekildedir:

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

İçerisindeki antioksidan ve vitaminler ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlayıp soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı Vücut direncini arttırır.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Sindirim sorunu yaşayan kişilerin başvurduğu yöntemlerden biri olan salep lif bakımından zengin olması nedeniyle hem sindirim sorunlarını azaltır hem de besleyicilik sağlar.

RAHATLATICI ETKİYE SAHİPTİR

Exit mobile version