Sarıyer’de ‘rezerv alan’ isyanı kapıya ilan astırttı: Ne hakla gaspa, işgale, istilaya geldiniz? – Ankaragündem

Sarıyer’de ‘rezerv alan’ isyanı kapıya ilan astırttı: Ne hakla gaspa, işgale, istilaya geldiniz? – Ankaragündem

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Poligon Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar, rezerv alan ilan edilen bölgedeki konutlarını kaybetme tehdidiyle karşı karşıya. 10 yıldır devam eden bir mahkeme süreci olduğunu belirten mahalle sakinleri, bölgede 3 müteahhit firmasının parsel topladığını ancak Boğaz manzaralı konutlara bedelinin çok altında teklifler yapıldığını belirtiyor.

Bülent Sanatçı

2 bine yakın hanenin mağduriyet yaşadığını belirten mahalleli, 2 katlı villa tipi yapıların 2 milyon dolardan satışa sunulduğunu ancak kendilerine teklif edilen miktarın 40 bin dolar civarında kaldığını ifade ediyor.

TELE1’e konuşan yurttaşlar, konutlarına herhangi bir bedel biçmediklerini ifade ederek, müteahhitler ile ‘kat karşılığı’ bir anlaşma sağlamak istediklerini belirtti.

Bölgede, babasından kalan bir konutun tapu ortağı olan Bülent Kopuz, müteahhitlerden arsa ve konutları karşılığında para istemediklerini ve kat karşılığı bir anlaşma beklediklerini vurguladı.

Bölgede, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen yapıların 2 milyon dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu kaydeden Kopuz, kendilerine teklif edilen miktarın ise 40 bin dolar civarında olduğunu belirtti.

Kopuz şunları söyledi:

“Buranın 10 küsur yıllık davalar zinciri var. Devlet pek çok işe karışmıyor. Müteaahhitler işin içinde. Yaptıkları yerleri de 2 milyon dolardan itibaren satıyorlar. Buralara da 20’de 1, 40’ta 1 fiyatlarla çökmeye çalışıyorlar. Bu mülke çökme durumu moda zaten Türkiye’de. Üstüne üstlük bir de Ankara’ya gidip kanun çıkartıyorlar. Rezerv alan diye çöküyorlar. Türlü bahanelerle imar olmayan yerlere gelip çöküp, binaları yıkıp bizi buradan süpürüp, kendileri bina yapıyorlar. Her şey tezat burada. Buranın başka bir özelliği var. Buradaki halk 40-50 yıldır burada. Biz buraya bedel biçmek istemiyoruz. Buradan ayrılmak istemiyoruz. Kat karşılığı yaparsa anlaşırız. Ancak kat karşılığı mevzu bahis bile değil. İrtifa da kaldıran bir yer, uçuş bölgesi değil. İstediği kadar çıkabilir gökyüzüne. Ama 2 katla bizi baskı altına alıp, ‘çekin gidin’ diyorlar. 2 kat villa yapıyorlar, burada 2 milyon dolardan başlıyor. Bize teklif edilen 40 bin dolar, 1 milyon TL yani. Şaka gibi yani. Biz para da istemiyoruz. Buradan ayrılmak istemiyoruz, bedel de biçmiyoruz.”

Exit mobile version