Sayaçlarınızı hemen değiştirin: 10 bin TL cezası var!

Sayaçlarınızı hemen değiştirin: 10 bin TL cezası var!

Bakanlık, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2019 arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülmesini ve yerine muayenesi geçerli sayaçların takılmasını zorunlu kıldı. Bu düzenleme enerji tüketiminde güvenilirliği artırmayı ve sayaçların standartlara uygunluğunu sağlamayı hedefliyor.

Kullanıcılar, muayene için sayaçları çıkarıp servise götürmekten sorumlu olacak. Muayene başvuruları kullanıcı veya yetkilendirdiği servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılabilecek. Muayene sonucu uygun bulunan sayaçlar, ilgili damga ile işaretlenecek.

1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2019 arasında piyasaya sürülen veya son muayenesi bu dönemde yapılan doğalgaz sayaçları, kullanıcılar tarafından ertesi yılın şubat ayı sonuna kadar ilgili il müdürlüğüne bildirilmeli. Bu bildirimlerin ardından sayaçlar 2025 yılına kadar değiştirilmek zorunda.

Bildirimde bulunmayan veya hatalı bildirim yapan kullanıcılar 10 bin TL’ye kadar ceza alacak. Ayrıca eksik veya hatalı bildirim yapan kullanıcılar için de idari yaptırımlar uygulanacak.

Exit mobile version