Schengen vizesine rekor zam yolda! Avrupa Komisyonu onayladı: Zamla beraber o rakama çıkacak

Schengen vizesine rekor zam yolda! Avrupa Komisyonu onayladı: Zamla beraber o rakama çıkacak

Komisyon, fiyat artışının ardındaki sebep olarak üye ülkelerdeki enflasyonu gösteriyor. Bununla birlikte, Schengen vizesi ücretlerinin diğer ülkelerle kıyaslandığında hala “nispeten düşük” kaldığını belirtiyor. Örneğin, İngiltere’de vize ücreti 134 Euro, ABD’de 185 Euro ve Avustralya’da 117 Euro’dan başlıyor.

Schengen bölgesi, İrlanda ve Kıbrıs dışındaki AB üyesi ülkeleri kapsıyor. Ayrıca, AB üyesi olmayan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre de Schengen Anlaşması’na dahildir. Romanya ve Bulgaristan ise kara sınırları açısından Schengen bölgesine dahil edilmiştir.

Schengen vizesi, AB vatandaşı olmayan ve AB/Schengen Bölgesi’nin 90 gün kuralından yararlanamayan kişiler için gereklidir. Bu vize, turizm veya aile ziyaretleri amacıyla kullanılır ve 28 Avrupa ülkesinde çalışmak için geçerli değildir. Schengen vizesi ile altı aylık bir dönemde 90 güne kadar konaklama izni verilir.

ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya vatandaşlarının kısa süreli ziyaretler için Schengen vizesine başvurmalarına gerek yoktur. Bu ülkelerin vatandaşları, her 180 gün içinde 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebilirler. Daha uzun süreli kalış veya çalışma amacıyla farklı bir vize türüne başvurmaları gerekiyor.

Exit mobile version