Schengen vizesiyle gezilecek en güzel ülkeler! Buralara giden dönmek istemiyor… İşte Schengen vizesi alma rehberi

Schengen vizesiyle gezilecek en güzel ülkeler! Buralara giden dönmek istemiyor… İşte Schengen vizesi alma rehberi

Schengen Vizesi başvurusunu, gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine yapmanız gerekiyor. Bunun için ilk olarak başvuru formunu doldurmalı ve gerekli belgeleri hazırlamalısınız. Ardından, belgeleriniz ile başvuru formunuzu konsolosluğa ya da büyükelçiliğe teslim etmeniz gerekiyor. Belge kontrolü ve işlemlerin tamamlanması birkaç hafta sürebiliyor. Bu süreçte, başvurunuzun durumunu kontrol etmek adına konsolosluğa ya da büyükelçiliğe gidebilirsiniz.

Ancak bu noktada başvurunuzu, seyahatten minimum 1 ay önce yapmanız önemli. Çünkü tüm işlemlerin tamamlanması için yeterli bir zaman gerekiyor.

Schengen Vizesi, sahiplerine 26 ülkeye seyahat etme fırsatı sunuyor. Bu ülkeler arasında en popülerleri Fransa, İtalya, Almanya, İspanya ve Hollanda’dır. Bu ülkeler tarihi yapıları, doğa manzaraları ve kültürel deneyimleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Mesela, Fransa’ya gittiğinizde başkent Paris’in romantik atmosferinde Eiffel Kulesi ile Louvre Müzesi’ni gezebilirsiniz. İtalya’da, Roma’daki antik Colosseum ile Venedik’teki kanalları görebilirsiniz. Almanya’nın başkenti Berlin’de, Berlin Duvarı’nın kalıntıları ve Brandenburg kapısı gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Eğer İspanya’ya gitmek isterseniz Barcelona’daki Gaudi’nin eşsiz eserlerini ve Madrid’deki Prado Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Hollanda’da ise Amsterdam’ın ünlü kanalları ile Lale Bahçeleri’ni kaçırmamalısınız.

Exit mobile version