Selma Ateş üç ay önce koruma talebinde bulunmuş: Valilik’ten yanıt yok – Ankaragündem

Selma Ateş üç ay önce koruma talebinde bulunmuş: Valilik’ten yanıt yok – Ankaragündem

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülmeye devam ediyor.

Bugünkü duruşma öncesi MHP genel başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın ise Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sinan Ateş’in annesi ve ablası cinayet davasında bazı MHP’lilerin de ismini vererek dosyada olması gerektiğini söylemişti.

Anne Saniye Ateş, “Benim oğlumun katilleri MHP’de” demişti:

“İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım… Bunlar benim oğlumun katili, bunlar öldürttü benim oğlumu. Benim oğlumun katillerini Devlet Bahçeli söylesin. Devlet Bahçeli’den habersiz o camiada eğer bir nefes alınıyorsa istedikleri her cezaya razıyım.”

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç ise mahkemede “Katiller sadece burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın davaya girmesini istiyoruz” sözlerini kullanmıştı.

Dava görülürken adliye bahçesinde Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş saldırıya uğradı. Ateş, otururken eşi ile yanına gelen bir kişi yumruk attı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, 12 Haziran’da karakola giderek avukatı Şeyda Şahin ile takip edildiklerini söylemişti.

Selma Ateş takip edenlerden şikayetçi olmuştu.

Exit mobile version