Sıcak Hava Dalgası Geri Dönüyor: İstanbul ve Birçok Kent İçin Uyarı Geldi

Sıcak Hava Dalgası Geri Dönüyor: İstanbul ve Birçok Kent İçin Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Pazartesi gününden itibaren Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar 3 ila 5 derece artacak. İstanbul’da sıcaklıkların 31-33 derece arasında seyretmesi beklenirken, Kocaeli ve Sakarya gibi illerde de benzer artışlar yaşanacak. Uzmanlar, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Günün en sıcak saatlerinde, özellikle 11.00-16.00 arasında, dışarı çıkılmaması öneriliyor.

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu. Pazartesi’den itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilirken, özellikle dışarıda uzun süre vakit geçirecek olanların dikkatli olmaları istendi. Aynı zamanda, kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiği için olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve az bulutlu bir hava beklerken, Osmaniye’nin kuzeyi ve Kahramanmaraş’ın güneyinde yerel sağanak yağışlar öngörüyor. Ancak, bu bölgelerde de genel hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Özellikle Güneydoğu Anadolu’da Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi illerde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor. İç Ege, İç Anadolu, ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu sıcak hava dalgasının etkisinin hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, sıcak hava dalgasının etkili olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbir almalarını, özellikle sıcak saatlerde serin yerlerde bulunmalarını tavsiye ediyor. Hafta boyunca etkisini gösterecek olan bu sıcak hava dalgası, mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek.

Exit mobile version