Sıcaklar aniden arkasını döndü! Meteoroloji uyardı: Yağmur, rüzgar, sağanak, gök gürültüsü bekleniyor

Sıcaklar aniden arkasını döndü! Meteoroloji uyardı: Yağmur, rüzgar, sağanak, gök gürültüsü bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 24 Eylül hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülkenin büyük bir kesiminde parçalı bulutlu hava beklenirken, İstanbul’un Avrupa yakası ile Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer sis ve pus oluşumu da bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Bu durum, özellikle güneşli günlerin keyfini çıkarmak isteyenler için olumlu bir gelişme.

Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden hafif, Güneydoğu Anadolu’da ise kuzey yönlerden orta kuvvette esecek. Meteoroloji, yerel sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını uyarıyor.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İstanbul’un Avrupa yakasında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Edirne 29°C, İstanbul 27°C, Kırklareli 27°C, Kocaeli 29°C.

Exit mobile version