Sıcaklıklar Düşüyor, Yağışlar Kapıda: Uzmanlardan İstanbul İçin Kritik Uyarılar

Sıcaklıklar Düşüyor, Yağışlar Kapıda: Uzmanlardan İstanbul İçin Kritik Uyarılar

Yapılan açıklamalara göre, Trakya hariç Türkiye genelinde sıcaklıklar normal seyrine dönecek. Özellikle pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların İstanbul’da 29 derecenin altına düşmesi bekleniyor. Bu düşüş, beraberinde şiddetli yağışları getirecek. Prof. Dr. Orhan Şen, pazartesi günü İstanbul’da beklenen soğuk havanın, deniz üzerindeki yüksek sıcaklıkla birleşerek buharlaşmayı artıracağını ve şiddetli yağışlara yol açabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Şen’in dikkat çektiği bir diğer önemli konu ise deniz suyu sıcaklıklarının normalin çok üzerinde seyretmesi. Doğu Karadeniz’de 29 derece, Mersin’de ise 33 dereceye ulaşan deniz suyu sıcaklıklarının atmosferdeki hava olaylarını olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Bu yüksek sıcaklıklar, özellikle İstanbul gibi deniz kenarında bulunan büyük şehirlerde ani ve şiddetli yağışlara zemin hazırlayabilir.

Ağustos ayının sonu ve Eylül ayının başında yağışların daha da şiddetlenebileceği öngörülüyor. Özellikle denizden gelen sıcak hava akımlarının, soğuk hava ile karşılaşması sonucu İstanbul’da ani yağışların meydana gelebileceği uyarısı yapılıyor.

Exit mobile version