Sinan Ateş cinayeti davasında ikinci celse: Doğukan Çep, gazetecileri tehdit etti!

Sinan Ateş cinayeti davasında ikinci celse: Doğukan Çep, gazetecileri tehdit etti!

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın 2. gününde sanıkların savunmalarıyla devam ediyor. Dün yapılan ilk duruşmada 8 sanığın dinlenmesinin ardından bugün kalan 14 sanığın savunmalarına devam edilecek. Duruşmaların hafta boyunca sürmesi bekleniyor.

Duruşmayı ikinci gününde takip eden siyasetçiler CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu oldu. Ayşe Ateş, Bakan ve Yeneroğlu’nun yanında oturdu.

22 sanık jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi. Sanıklardan Doğukan Çep, basın bölümüne dönerek, kafasını sallayıp “görüşeceğiz seninle” diye tehditte bulundu.

Duruşma, tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya götüren çevik kuvvet polislerinden Murat Can Çolak’ın savunmasıyla başladı.

Çolak, “Aşkın Mert Gelenbey (diğer çevik kuvvet polisi) abisinin sıkıntıları olduğunu Ankara’ya gideceğini söyledi. Bana da kendisine eşlik etmemiz istedi. Daha sonra otoparka gittik. O sırada tanımadığım bir şahıs, Eray geldi. Aşkın Mert bir arkadaşı olduğunu, bizimle Ankara’ya geleceğini söyledi. Otoparktan çıktık tekel bayinden tekel aldık ben alkolün etkisiyle arka koltuğa geçip uyudum. Uyurken Aşkın Mert Gelenbey’in ağabeyinin arabaya bindiğini duydum. Bir süre sonra Eray Özyağcı indi. Eray Özyağcı’yı hayatımda hiç görmüşlüğüm olmadı. Onu daha sonra Ahiboz gişelerinin orada ıraktık. Daha sonra arabayı ben kullandım. 40 km ilerde dinlenme istasyonuna girdik ve orada aracın içerisinde uyuduk. Daha sonra saat 6 gibi İstanbul’a vardık. Ben 9.30 gibi arabayı otoparka bıraktım” dedi.

Exit mobile version