Sinan Ateş Davası’nda üçüncü gün: Söz sırası sanıkların avukatlarında

Sinan Ateş Davası’nda üçüncü gün: Söz sırası sanıkların avukatlarında

Sinan Ateş davasında ilk duruşma sona erdi: Sanıklardan ‘kişisel husumet’ savunması

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da duruşmayı takip edenler arasında yer alıyor. Babacan ile birlikte partisinin genel başkan yardımcıları Mustafa Yeneroğlu, Mehmet Emin Ekmen ile parti sözcüsü İdris Şahin de duruşmada yerini aldı.

Azmettirici olduğu iddiasıyla suçlanan Doğukan Çep, yoklama sırasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından paylaştığı “bur-da-yım” mesajını taklit etti.

Savunma yapacak olan sanıklar, dün Ayşe Ateş ve avukatlarının bulunduğu bölümdekilerle sözlü sataşmaya girdiği için bugün duruşma salonunda jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Davanın ilk celsesinde 8, ikinci celsesinde ise 13 sanığın savunması dinlendi. Duruşmaya, sanık savunmalarının alınmasıyla devam edilecekti ancak davanın son sanığı Umut Ersoy’un avukatının duruşmada olmaması nedeniyle avukat beyanlarının alınmasına geçildi.

Sinan Ateş’e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan azmettirici Doğukan Çep’in avukatı Emine Tosun, “Müvekkilime darp ve cebir izine rastlanmadığına dair bir rapor tanzim edilmiş ancak medyada bile boy boy yaralı fotoğrafları yer almaktadır. Bu yüzden bu raporun altında imzası bulunan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu dosyada ağır insan hakları ihlali vardır” ifadelerini kullandı.

“İşin aslında baktığınızda Sinan Ateş bir çatışmanın ortasında kalıyor” diyen avukat Tosun şunları söyledi:

Exit mobile version