Sinan Ateş davasında yargılama bitti ama soru işaretleri bitmedi: Kilit dosya Ateş ailesinden gizleniyor

Sinan Ateş davasında yargılama bitti ama soru işaretleri bitmedi: Kilit dosya Ateş ailesinden gizleniyor

Ankara’nın merkezinde iki yıl önce silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Sinan Ateş’in davasında karar verildi. Saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağcı, motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya ve keşif yapan Suat Kurt, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 13 yıl hapis cezası verildi.

Ateş ailesi kararı istinafa taşıyor:“Asıl failler yakalanmadan bu dava bitmez”

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve diğer yakınları katıldı.

Tolgahan Demirbaş’ın dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmasına ilişkin yapılan şikayetin dosyaya girmesi ve MHP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasının, mevcut dava dosyasıyla birleştirilmesi talebi reddedildi.

Bu süreçte, haklarında işlem yapılan 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu 17 kişi hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

İkinci dosyaya dair ANKARAGÜNDEM’a konuşan Avukat Şeyda Şahin, “Dosya soruşturma aşamasında. Şu an için herhangi bir gelişme yok.” dedi.

Abla Selma Ateş ise dosyanın gizli tutulduğunu ve içeriğine dair aileyle hiçbir bilgi paylaşılmadığını ifade etti. “Sürecin başından beri adını zikrettiğimiz kişiler ceza almadı” diyen Ateş, “Azmettiriciler içeri alınmadıkça bizim içimiz rahat etmeyecek. Biz bunlar gibi mafyavari takılmadık. 17 kişilik ayrı açılan dosya var. Bir ihtimal bu dosyadan da devam edecek süreç ama iddianame gizli. İçinde ne yazdığını bilmiyoruz. Hep bir gizlilik içerisinde devam ettirdiler süreci. Dosyanın içeriği nedir? Dosyada kimlerin adı geçiyor? Bilmiyoruz. Hepimizin bildiği o isimler ceza almazsa yarın aynı şekilde bize ya da bir başkasına saldırmazlar mı?” diye konuştu.

Exit mobile version