Sinan Ateş duruşması başladı

Sinan Ateş duruşması başladı

Duruşmayı izlemek için gelen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş için geniş güvenlik önlemleri alındı. Ayşe Ateş’e 5 polis eşlik ediyor. Duruşma öncesi konuşan Ateş, “Suçluların yargılanmasından başka bir şey istemiyoruz” dedi.

Ayşe Ateş, gazetecilere “Eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kuruldu. Bizim isteğimiz ayrılan dosyanın hızlıca tamamlanması ve eklenerek, eksiklikler giderilerek yargılamanın yapılması. Suçluların yargılanmasından başka bir şey istemiyoruz. Hala gelmeyen deliller var. Mahkemede tüm bunları talep edeceğim. Yoğun güvenlik önlemleri altında yaşıyorum, gerekli haller dışında evden çıkmıyorum. Siyasi parti genel başkanları sağ olsunlar bizi yalnız bırakmayacaklarını açıkladılar” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Grup başkanvekili Murat Emir, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmeni Sinan Oğan izlemek için duruşmada hazır bulunan siyasilerden oldu.

Ayşe Ateş duruşma salonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına oturdu.

22 sanık jandarma eşliğinde salona getirilerek duruşmada hazır bulunurken azmettirme suçlamasıyla yargılanan Doğukan Çep, Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal nerede” dediği için duruşma salonundan çıkarıldı. Çep, bir süre sonra salona geri getirildi.

Exit mobile version