Sinop’a gitmek için 6 neden! Kimse dönmek istemiyor, eş dost toplanıp buraya gidiliyor

Sinop’a gitmek için 6 neden! Kimse dönmek istemiyor, eş dost toplanıp buraya gidiliyor

Yaz döneminde nüfusunu ikiye katlayan Ayancık Sinop’un en güzel tatil yerlerini de içerisinde barındırıyor. Ayancık ilçesine gittiğinizde mutlaka bu yerleri görmeniz gerekiyor.

Tatilcilerin keyif aldığı başka bir nokta olarak karşımıza çıkan Sinop Burnu bir diğer adıyla Boztepe Burnu, Akliman, Başkaya ve Hamsilos gibi manzaraları da turistlere sunuyor. Geçmişte bir ada olarak kullanılsa dahi Selçukluların sonradan burayı doldurdu bilinen bu yer Kayalık uçurumlardan denize girilen irili ufaklı çok sayıda mağarayı içerisinde saklıyor. Gerze ilçesine yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunan Saklıköy Şelalesi yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. 20 metre tepeden dökülen şelale dar kaya duvarlarıyla herkese hayran bırakıyor. Ancak şelaleye ulaşmak için 1.5 kilometre yürümek gerekiyor.

Tatil denildiğinde akla ilk olarak Türkeli Plajı geliyor. Temiz ve bakımlı kumsalının yanı sıra konforlu bir tatil alanı sunan Türkeli Plajı, duş, şezlong, büfe, tuvalet gibi birçok hizmeti de içerisinde barındırıyor. Merkezi bir konumda yer alan Türkeli Plajı çevresinde otel ve pansiyon seçeneği de fazlasıyla bulunmaktadır. Ücretsiz olan plaj il merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Exit mobile version