Sivillerin çadırları bombalandı! Çok acı haber geldi: 25 kişi hayatını kaybetti

Sivillerin çadırları bombalandı! Çok acı haber geldi: 25 kişi hayatını kaybetti

Refah Belediye Başkanı: Kent İsrail’in Operasyon Alanına Dönüştü

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen Refah kentini bombalamaya devam ediyor. UAD, İsrail’in insani yardımları engellememesi ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze’ye girişine izin vermesi gerektiğini belirtmişti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

UAD Kararı İhlal Edildi: İsrail’in Refah Saldırıları Sürüyor

Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, İsrail ordusunun şehrin güneyindeki evleri ve batısındaki konutları yıktığını belirterek, askeri operasyonun devam etmesi nedeniyle kentte insani felaket yaşandığını ifade etti. Sufi, yerinden edilmiş Filistinlilerin hedef alındığını ve çadırların bombalanarak öldürüldüğünü dile getirdi.

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları: Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere toplam 37 bin 431 Filistinli hayatını kaybetti, 85 bin 653 kişi yaralandı. Sivil altyapı da hedef alınarak hastane ve eğitim kurumları da tahrip ediliyor.

Salgın Tehlikesi: Gazze’de Sağlık Durumu Kritik

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, Gazze’de biriken atıklar ve taşan kanalizasyon sularının hastalık, özellikle de salgın riskini artırdığını belirtti. Ebu Safiye, sınır kapılarının açılması ve insani yardımın sağlanması çağrısında bulunarak, kentin sağlık koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze Hastaneleri: Kısmi Hizmet Veriyor

Gazze’deki 36 hastaneden 17’sinin kısmi hizmet verebildiği bildirildi. Hastanelerin çoğunluğu kuzeyden başlayarak merkeze, Deyr el Belah ve Han Yunus bölgelerine yayılmış durumda. Ancak Refah’ta aktif bir hastane bulunmuyor.

Exit mobile version