Skandalların odağındaki Köfteci Yusuf’tan ilk açıklama: Ben garip bir kuşum

Skandalların odağındaki Köfteci Yusuf’tan ilk açıklama: Ben garip bir kuşum

Önce gizlendi, tepkiler üzerine harekete geçildi: Köfteci Yusuf’un ‘domuz eti’ skandalı Bakanlığın listesinde

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, iddiaların ardından SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuştu. Akkaş, başına gelenlerin ne olduğunu bilmediğini ve adalete başvurduğunu belirtti. “Siyasi gücüm yok, işimde gücümde bir insanım. 12 bin kişi çalıştırıyorum, 700’den fazla gıda mühendisi ve veterinerle çalışıyoruz. Böyle bir şey yapmaya kalksanız bile yapamazsınız” dedi.

Kendisini “garip bir kuş” olarak tanımlayan Akkaş, yanındaki çalışanların yüzüne kara leke sürdürmeyeceğini ve olayın en kısa zamanda aydınlanması için elinden geleni yapacağını vurguladı. “Kötüler iyilerden daha zeki olabilir ama iyiler her zaman kazanır” diyerek bu mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı listeye eklenmesinin ardından bir açıklama yaptı ve kendilerine karşı bir “karanlık kumpas” kurulduğunu iddia etti. Açıklamada, “Analiz sonuçlarının maddi gerçeği yansıtmadığı, kötü niyetli kişilerin eylemleriyle bu sonuçların çıktığı değerlendirilmektedir” denildi. Şirket, bugüne kadar hukuki süreçlere zarar vermemek adına sessiz kaldıklarını ancak gizli evrakların basına sızdırılmasıyla açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayında Bursa Yenişehir’de yapılan denetimlerde Köfteci Yusuf’un bazı şubelerinde domuz eti tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, işletmelerin “Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar” listesine bu nedenle eklendiğini belirtti.

Exit mobile version